Wouter Meens

Heeft u er al eens over nagedacht welke mogelijkheden er zijn om vacatures in te vullen? Of welke kanalen er nog meer zijn om aan extra sollicitanten voor een vacature te komen? Wij wel in ieder geval. De laatste maanden zijn wij namelijk druk bezig geweest om de combinatie recruitment marketing én influencer marketing te combineren. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan hieronder ons verhaal en ook hoe wij influencer marketing in de toekomst gaan inzetten als recruitment marketing tool.

 

Wat is influencer marketing nou precies?

Influencer marketing is een manier om middels de social media account van iemand met veel volgers (de influencer), reclame te maken voor producten of diensten. Influencer marketing is bekend geworden door de accounts van influencers op Facebook én Instagram. Grote merken kwamen er op een gegeven moment achter dat een influencer met een hele specifieke groep volgers (audience) interessant kon zijn om mee samen te werken. Om vervolgens de influencer producten of diensten te laten gebruiken in social media posts. Het idee hierachter is dat de volgers van de influencer interesse hebben in deze producten of diensten, en vervolgens overgaan tot een aankoop, download of registratie.

 

Influencer marketing en recruitment marketing

Influencer marketing wordt voornamelijk gebruikt voor het delen van producten via social media. Wij konden dan ook geen voorbeelden vinden van bedrijven die al actief gebruik maken van influencer marketing om meer sollicitanten te genereren voor vacatures. We zijn dit daarom als een test gaan zien om te kijken of er influencers waren te vinden die aansloten bij onze vacatures.

 

Hoe hebben wij influencer marketing getest?

We zijn gestart met een aantal vacatures op Sustainablejobs.nl. Sustainablejobs.nl is ons platform dat helemaal gericht is op vacatures binnen de duurzaamheid, in Nederland. Via join.marketing wisten wij een aantal influencers te vinden die actief zijn op Instagram. Join.marketing is een platform die influencers en bedrijven met elkaar in contact kan brengen. Wij besloten een account aan te maken en een opdracht te plaatsen. Binnen een week kregen wij meerdere aanmeldingen van influencers. De omvang van de accounts van deze influencers varieerde enorm. Zo zaten er mensen bij met 1500 volgers maar er zaten er ook bij die meer dan 25.000 volgers hadden. Wij besloten iedereen die zich aanmeldde te testen en te betalen voor een post.

 

De post was een verwijzing naar of de homepage van Sustainablejobs.nl óf een specifieke vacature op Sustainablejobs.nl. We betaalden een kleine 15 influencers en gaven het een kans.

 

De resultaten van de test via Instagram

De eerste resultaten waren op zijn zachts gezegd ”teleurstellend”. Er kwam nauwelijks verkeer naar onze website, de vacature genereerde geen extra sollicitanten én het hielp ook niet mee om meer volgers te krijgen. Wel merkte we de weken erna iets meer engagement op onze social media posts, maar ook dat ebde snel weg.

Helaas wist de eerste campagne geen blijvende resultaten te geven. We gaven het op dat moment nog niet op maar besloten wel om niet meer verder te zoeken via Join.marketing. Dat neemt niet weg dat we ontevreden waren over Join.marketing. In tegenstelling zelfs. Het is een fijn platform om mee te werken en het helpt je om snel veel influencers te vinden. Het probleem is alleen dat de meeste influencers gericht zijn op producten en Instagram posts, en dat vacatures en recruitment marketing hier nauwelijks bij aansluit.

 

Hoe toen verder?

We hoopten voorafgaand al dat we via Join.marketing influencers zouden vinden met een grote schare volgers op LinkedIn. Dit was helaas niet het geval. Bijna alle influencers hadden veel volgers op Instagram maar nauwelijks op LinkedIn. We spraken bijvoorbeeld met een influencer op Instagram met maar liefst 20.000 volgers, die maar 145 connecties/volgers had op LinkedIn. Een groot verschil dus. We besloten verder te zoeken en het netwerk zelf uit te breiden, maar deze keer door mensen direct te benaderen via LinkedIn.

 

LinkedIn is namelijk het platform voor werk, vacatures én kwaliteit content. We besloten te zoeken naar mensen op LinkedIn die specifieke content posten dagelijks en daardoor in een specifieke niche zeer veel volgers hebben opgebouwd. Zo kwamen we uit bij een aantal mensen die tussen de 2500 en 13.000 volgers hebben op LinkedIn. Deze mensen besloten we te vragen of ze tegen vergoeding een vacature van Sustainablejobs.nl wilde delen in een tijdlijn. Ze waren niet allemaal geïnteresseerd maar toch wisten we vijf influencers te vinden. Dit waren allemaal influencers met een grote focus op duurzaamheid én sustainability.

 

De resultaten?

Op zijn zachts gezegd, interessant! De posts wisten niet alleen volgers op te leveren voor Sustainablejobs.nl, maar ook directe bezoekers op onze website en de vacatures. Hierdoor kregen we in een week tijd bijna 7 e-mailtjes van kandidaten die interesse hadden in één specifieke vacature. Deze vacature werd door onze opdrachtgever ook als lastig in te vullen beschouwd.